Bij veel organisaties wordt ervaring opgedaan met Agile werken meestal in de vorm van Scrum. Vaak stuiten Agile teams op grenzen doordat de rest van de organisatie nog niet Agile is ingericht. Er valt veel winst te behalen als de hele voortbrengingsketen wordt geoptimaliseerd en de Value Stream als geheel op elkaar is afgestemd. Het Scaled Agile Framework®, kortweg SAFe®, biedt hulp!
SAFe®, gaat in op de rollen, teams, activiteiten en artefacten die je nodig hebt bij het opschalen van Agile werken. Deze training is gebaseerd op de meest recente versie van SAFe® 5.0. In een tweedaagse cursus krijgen deelnemers de kennis die nodig is om een Agile transformatie te leiden aan de hand van het Scaled Agile Framework®, met de onderliggende principes van Lean denken voor het gehele product ontwikkelingsproces. Na deze cursus heeft u een goed begrip van zowel de principes als de praktijk, waarbij het Framework ondersteuning biedt aan Lean-Agile Programma’s, Agile Scaling, Lean-Agile Program Portfolio Management, en Leiderschap in Scaling. Kortom het vormen van een volledige Agile Enterprise. Daarnaast heb je een Lean-Agile mindset en heb je geleerd hoe je de principes en methodes van SAFe® kunt toepassen. Na het succesvol afronden van een online examen ontvang je de door Scaled Agile Academy® erkende SAFe Agilist (SA) certificering. De focus van de Leading SAFe® 5.0 training ligt op de precieze inhoud van het raamwerk van SAFe®. De training bestaat uit een mix van theorie en praktijkopdrachten. Eén van de opdrachten betreft bijvoorbeeld een planningssessie.

 

Na het volgen van de cursus:

  • ken je de basis van SAFe®; 

  • weet je hoe kan ik beginnen, hoe moet ik het toepassen en hoe wordt het bij andere bedrijven toegepast?

  • kan je Lean, Agile en productontwikkeling flow principes toepassen om de product activiteit, medewerkerstevredenheid, time-to-market en kwaliteit te verbeteren;

  • weet je welke vaardigheden nodig zijn voor de transitie naar een Agile organisatie;

  • heb je zelf de kennis vergaard om te beginnen met het toepassen van SAFe® binnen jouw eigen organisatie, gefundeerd door theorie, voorbeelden uit de praktijk en inzichten van de trainer.

 

Na de training ontvang je een link naar het online examen. Hierna heb je 10 dagen de tijd om deze af te ronden. Wanneer je geslaagd bent, ontvang je automatisch zowel het SAFe® Agilist (SA) certificaat als één jaar Academy Membership van de Scaled Agile Academy.

Leading SAFe® training inclusief examen € 1.295,- exclusief BTW.